Guider & Tips

Prova på Premium Comai kostnadsfritt!

Prova Premium Comai kostnadsfritt i 30 dagar

Möjligheten att prova Premium Comai erbjuds främst användare som har kontakt med en förskrivare.

1. För att kunna använda Premium Comai behöver du en android smartphone eller surfplatta, 2.3 eller senare.

2. Ladda ner och installera Premium Comai, Läs hur du gör här (pdf).

• Ta fram din smartphones/surfplattas IMEI-nr genom att trycka *#06# på uppringningsfunktionen.

• Skicka IMEI-nr och kontaktuppgifter till support@comai.se. Skriv ”prova på-licens” i ämnesraden.

Du kommer att få en licensnyckel samt instruktioner i ett mail om hur du gör för att komma igång.

Ominstallation av Premium eller Multi Comai

Starta Premium/Multi och tryck på telefonens menyknapp
Välj info och anteckna licensnyckeln
Gå in i telefonens inställningar
Välj Program
Välj hantera program
Välj Premium/Multi Comai under fliken hämtat
Välj Avinstallera
Med telefonens webbläsare, surfa in till comai.se
Välj menysymbolen längst upp till vänster
Gå in under produkter
Välj Premium eller Multi Comai beroende på vilken programvara du ominstallerar
Scrolla ner på sidan så finns det en orange knapp för att ladda hem
Tryck på knappen för att starta nedladdningen
Svep med fingret över telefonens skärm uppifrån och ner för att få ner en rullgardin
Längst ner i den listan bör det hämtade programmet Premium/Multi Comai ligga
Klicka på det för att installera
Starta Premium/Multi Comai på nytt och ange licensnyckeln
Klart

Hitta telefonens IMEI-nummer

Via telefonenes knappsats i ringfunktionen knappa in:
*#06#
Då visas en ruta med telefonens IMEI-nummer.

Att tänka på när du åker utomlands

Multi Comai och Premium Comai använder datatrafik, dvs de kopplar upp sig mot internet för att fungera. Datatrafiktaxan är olika i olika länder. För information så kontakta din mobilabonnemangs operatör för att få korrrekt information kring taxan till ditt resmål (så att du inte får en överraskning när du kommer hem).

Om du är osäker kring kostnader, rekommenderar vi att du bryter strömmen på din smartphone och inte sätter på/aktiverar Premium Comai samt stänger av paketdata under utlandsvistelsen. Inaktivering av paketdata finner du under Inställningar i din smartphone.

Trevlig semester!

Uppdatera Premium Comai

Starta Premium Comai
Tryck på telefonens menyknapp
Välj Info
Tryck på sök efter uppdateringar (grå knapp längst ned)
Du kommer till en webbsida med en länk. Klicka på länken (gäller version 1.3.3 och tidigare)
Därefter kommer du till uppdateringssidan för Premium Comai.
Har du senaste versionen visas ett meddelande om det. I annat fall så visas en orange knapp för att ladda ner den senaste versionen.
Tryck på den orangea knappen – programmet laddas nu hem
Svep från överkant på skärmen och nedåt för att få fram ”rullgardinen”.
Tryck på programmet för att installera.
Du får en fråga om att ersätta befintligt program. Välj ja.
Klart!

Dölj notifieringar från Comai (från Android v4.1)

I notiscentret i din smartphone, den rullgardin du får fram om du sveper med fingret från skärmens överkant och nedåt, finns notiser från Comai.
Tycker du att dessa är störande kan du från Android Version 4.1 välja att dölja dessa.
VIKTIGT! Observera att förpåminnelse fungerar ej då denna ändring är genomförd!
Gör så här för att stänga av notiser:

Gå in i telefonens inställningar.
Välj Programhanterare
Välj Premium Comai
Bocka ur rutan ”Visa Meddelanden”
En ruta informerar om att du kan missa viktiga meddelanden och uppdateringar – Välj Ok
Klart!

Visa webbkalendern i Internet Explorer 10

Här finns en instruktion om hur du korrigerar felaktig visning av vår webbkalender i Internet Explorer 10.

Visa Webbkalendern i Internet Explorer 10 (pdf)